Klantenservice     Inloggen     0 producten in uw winkelwagen    
 Bedrag: € 0,00
 Producten:  stuks

productenDocumenten
Scan de QR code met uw
mobiel voor uw adresboek

QR- code voor uw adresboek:
  

Stel jouw eigen draaitafel samen !

Je wilt een platenspeler aanschaffen of laten opknappen ? 

Wat is belangrijk ? Waar moet je rekening mee houden en wat gaat het kosten ? Lees dit artikel en je bent een stuk wijzer. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact op.

1. Het budget. 

De draaitafel neemt een bijzondere plek in, in haast iedere Hifiset. Als je veel vinyl draait kan je alleen maar zeggen: De draaitafel mag wat kosten.
Als je nu iets meer uitgeeft aan iets heel moois en vooral goeds, dan zul je daar jaren – zo niet een leven lang – plezier van hebben.
Ook voor draaitafels geldt: goedkoop is duurkoop. Om nog maar te zwijgen over wat een goedkope platenspeler met een slechte / goedkope naald je prachtige platen kan aandoen.

Het is heel nederlands om 'voor een dubbeltje op de eerste rang te willen zitten'. Dat is een valkuil. Als je ons wat marge gunt, krijg je er veel advies en service voor terug. Ga je voor de allerlaagste prijs kom je meestal bedrogen uit. Maar we zijn ook zo reeel dat we met je mee denken over een concurrerende prijs. We geven hier gratis advies maar willen ook graag een kans iets te mogen leveren. Neem dus voor die extra service wat geld op in het budget, daar ga je geen spijt van hebben. Kijk maar eens bij de referenties.

Trek voor het element minstens 50% van het budget uit.

Wat betreft de klankkleur en weergave van de informatie in de groeven: Het element, daar gebeurt het. Daarop beknibbelen is jezelf tekort doen.
Laat je niet te snel afschrikken door prijzen van een paar honderd euro voor een ‘lullig elementje’. Het is een investering voor zeker 10 jaar. Wist je trouwens dat een element door de jaren beter gaat klinken?
Een goed element is een aankoop waar je de komende jaren heel veel van gaat genieten. Deel de prijs eens door de luisteruren in die 10 jaar...Een mooie platenspeler met een kwalitatief hoogwaardig element kost tussen de 500 en 1000 euro.
Daaronder moet je concessies doen en daarboven is 'the sky the limit' want je kunt in audio heel veel geld kwijt. We denken graag met je mee, ook als je wat minder te besteden hebt, we proberen altijd de optimale prijs/prestatieverhouding voor je te bedenken. Informeer gerust als je er niet uit komt met dit stappenplan.

Koop geen heel goedkope platenspeler als jouw vinyl je lief is. Er zijn nieuwe spelers die zelfs vinyl beschadigen (kijk maar eens op internet) omdat ze een heel slechte naald hebben. Een goed element kost al snel 100 euro, dus als een complete speler dat ook kost, dan weet je dat dat niet kan. Goedkoop is duurkoop en een nieuwe plaat kost al snel 20 euro tegenwoordig, dus het is zonde als je die vernielt met een slechte naald.  

2. Wat wil je van een speler ?

Er zijn wat 'opties die je kunt overwegen, denk er goed over na. Veel mensen denken dat je een 'oude thorens' moet kopen. Dat was vroeger 'het summum'. De mercedes onder de platenspelers. Dat klopt wel maar dat was vooral voor een bepaalde doelgroep (adiofielen). Die doelgroep was bereid om heel veel 'comfort' in te leveren voor robuustheid. De voordelen van zo'n platenspeler komen alleen tot zijn recht als je ook een heel duur element erop plaatst en de rest van de installatie (versterker, interlinks, luidsprekers etc..) 'high-end' zijn. Bedenk dat er veel goede spelers zijn, vaak goedkoper, mooier (maar dat is smaak) en met functies die jou passen. Waar moet je uit kiezen ? Wat moet er voor jou op zitten ?

Handmatige bediening, afslag, halfautomaat of volautomaat ? Aan het eind van de plaat stoppen is soms wel zo handig. Maar als je kinderen hebt of regelmatig andere mensen laat bedienen (feestje) is een automaat geen luxe. Zeker als je een mooi element hebt. Een naald is zo stuk en kan zomaar een aardig bedrag kosten. En vinyl kan ook beschadigen bij handmatig. Wie bedient de speler en welke vorm van luxe is hier gewenst ?

Snaar of 'direct-drive' - een snaar moet soms vervangen maar de 'puristen' vinden dat dit minder 'rumble' geeft. Direct drive is daarentegen stabieler in de snelheid en heeft vaak minder onderhoud nodig.

Een stroboscoop en 'pitch-control' kan deze snelheid verifieren. Dan weet je zeker dat het werkt. 

Wil je een stofkap ? Is soms echt een noodzaak maar een mooie doek kan ook werken. Als je weinig geld hebt is dit een overweging om weg te laten. Bij nieuwe spelers zit ie er meestal wel bij.

De uitstraling is ook van belang. Een goedkope kwaliteits draaitafel van Audio Technica bijvoorbeeld is een 'aanrader'. Maar wil je ook een 'DJ' uitstraling in jouw huisamer ? Heb je vooral zwarte moderne audio, dan is een 'vintage' uitstraling misschien niet passend. Het gaat natuurlijk om het geluid maar toch is een mooie opsteling ook wat waard. Bedenk dat het geluid vooral uit het element komt. Aan jou de keuze of je een modern ogende 'Denon' of Project' wilt of toch liever een iets klassieker ogende 'Dual' of 'Thorens'. Zwart, zilver, wit of een houtkleur. Maar er is ook groen, geel, blauw etc... 

Uitvoering. Materiaal van de kast, vorm van de arm, special plint, spikes, bitumen, noem maar op. Je kunt heel ver gaan. Al deze overwegingen gaan pas tellen als je veel hoger gaat in je budget. Tot circa 1000 euro zijn de spelers bij ons 'value for money' met een heel mooi element. Wil je echt 'audiofiel' gaan, dan kan dat natuurlijk maar dan willen we dat graag persoonlijk bespreken. Dit artikel is er juist voor de webwinkel te ondersteunen. 
3. Tweedehands of nieuw?

Wij verkopen mooie nieuwe platenspelers, als ook gebruikte exemplaren. Voor beiden is iets te zeggen.
In beide gevallen moet je kiezen op basis van jouw specifieke wensen.
Ben je bijvoorbeeld meer een DJ-type, die het leuk vind door de kamer te lopen en het ene na het andere singletje erop te gooien; of luister je liever audiofiele lp’s vanuit je lekkere stoel en wil je iedere nuance horen, alsof je erbij bent in de studio?
Zoveel wensen, zoveel platenspelers. Draaien doen ze allemaal, het element bepaalt het geluid en de 'extra's' geven comfort.
Een nieuwe platenspeler heb je snel in huis. Er is volop keuze en je hebt voor niet al te veel geld een goede speler, zoals bijvoorbeeld deze Audio Technica. Echt een heel mooie kwaliteit speler voor dat bedrag. Waar voor je geld. En er is nog een grote broer ook.
Maar het kan zijn dat het uiterlijk je niet aan staat. Want het oog wil ook wat. Kijk eens wat je verder in de kamer hebt staan en bedenk waar je platenspeler komt te staan. Uiteindelijk wil je in een modern interieur waarschijnlijk wel een moderne Thorens draaitafel. Ze zijn allemaal volautomatisch, hebben een moderne uitstraling, eventueel met ingebouwde RIAA voorversterker. Makkelijk, gewoon bestellen, kant en klaar uit de doos. Succes gegarandeerd. Dat geldt ook voor de iets economischer modellen van Dual.
Informeer naar een korting als je alleen maar wilt bestellen en geen extra diensten zoals afstellen wilt. Bij de producten kun je dit kiezen, het heet dan DIY , "Do It Yourself".Maar je kunt bijvoorbeeld ook nog een wat mooier element laten monteren: SPECIALS !
We hebben thorens, dual en denon specials. We rusten dan draaitafels alvast uit met een mooi bijpassend element. Een mooi voorbeeld is dat Denon zowel draaitafels als (heel mooie) elementen maakt, maar ze niet in combinatie verkoopt (omdat de consument de hogere prijs dan niet zou begrijpen). Wij leggen het u uit en doen dan dit :

 
Denon DL-300 draaitafel met een DL-110 MC element. Prachtig om te zien en om te horen. Denon zoals het bedoeld is. 

Klik hier voor een lijst met specials. 

Trendy kleurtjes kan ook bij een kwaliteits speler: 

   

GEBRUIKTE PLATENSPELER
Is je oog op een gebruikte platenspeler gevallen, besef dan dat er altijd eerst onderhoud moet worden gepleegd.
De kosten daarvoor beginnen dan bij circa 50 euro. Meestal moet er een andere snaar, naald of element op. Soms alle drie. En meestal moet de interlink (tulp kabel) ook worden vervangen. Bedenk ook hierbij dat je het verschil zult horen. Daar komt bij dat ‘oude’ draaitafels kwalitatief vaak erg goed zijn, gemaakt om een leven lang mee te gaan, en de onderdelen zijn eigenlijk altijd nog te krijgen.
Bij ons vindt je veel 'vintage draaitafels' die reeds een onderhoudsbeurt in de prijs hebben zitten en die je vanaf daar kunt voorzien van mooie opties zoals een element en een interlink. 
4. Het element

Er is veel te doen om de draaitafel zelf, het materiaal, de aandrijving, de arm etc etc maar dat gaat pas tellen in een hoog prijssegment. Iedere draaitafel die je bij ons koopt is een prima speler. Het element is waar het werkelijk allemaal om draait. Daarom hebben we er een apart artikel aan gewijd.

Het element .. de belangrijkste link in dit verhaal.

Terug van het artikel over elementen ? Nu weet je wat het totaal mag kosten. Verdubbel de prijs van het element en je hebt een prachtige budget indicatie. Meer mag natuurlijk ook want het oog wil ook wat. Of gaat het alleen om het geluid? Dan kun je ook kiezen uit een reeks goede gebruikte maar licht beschadigde budget draaitafels. Kijk bijvoorbeeld eens in de koopjeshoek of neem contact op voor een advies. 5. Toebehoren en voorversterker

a) Een element geeft vaak maar 10% van de spanning af van de uitgang van een cd speler. De kabel (oftewel 'interlink') die van de speler naar de versterker gaat is dus erg belangrijk. Ga verliezen tegen en kies een mooie RU connected interlink uit om te laten monteren op de draaitafel. 

b) Je bent bij ons ook aan het juiste adres voor alle accessoires die bij een platenspeler horen:

Platenborstel, naaldborsteltje, natreiniger, weegschaaltje, waterpasje, antistatische mat, binnenhoezen voor elpees et cetera.

Je vindt ze hier  

c) Heel belangrijk! Als je oud vinyl koopt of hebt, van jezelf, de kringloop of een beurs. Maak het schoon. Het is beter voor de naald maar ook zeker voor je oren. Als je een mooi element hebt geselecteerd, is dit zo gevoelig dat het alles uit de groef haalt. Ook de spetters en tikken vanwege het vuil.
Je hebt 2 mogelijkheden:

- Je hebt een paar honderd LP's of minder : Koop een Knosti

- Je hebt een paar duizend LP's of deelt met vrienden, neem dan een Okki Nokki

d) En last but not least: Heeft je versterker een 'phono ingang' of heb je een voorversterker nodig? Neem contact op als je twijfelt of het niet weet.
 
Hier tref je eventueel nog externe voorversterkers aan.

Weet je al wat je wilt hebben? Wij zijn benieuwd naar je keuze en zullen je helpen het beste uit je platenspeler te halen.
Heb je nog vragen, of wil je een afspraak maken omdat het toch een beetje veel informatie is? Neem contact op. Wij helpen je graag.

Of ga meteen over tot bestellen :

Nieuwe platenspelers             Specials              Gebruikte platenspelers           Toebehoren
 

  

Informatie & Nieuws

1e keer hier ? Lees dit !

 FOR CUSTOMERS ABROAD 
Like us on Facebook  !
Creditcard and   Accepted

REFERENTIES:
Achterlaten / Lezen

RECENT NIEUWS
 
Marantz set

Wegens enorm aanbod van reparaties kan het zijn dat het wat langer duurt wat wij en u zouden wensen. Graag uw begrip hiervoor.

 

Audio Reparatie Site

Oprichter neemt afscheid - lees hier de afscheidsmail en reacties

AANBIEDINGEN
Wisselende acties, KLIK HIER

ZIe wat het MEEST VERKOCHT is


CLEARAUDIO nu modulair
Kies uit 4 kleuren, 4 armen en diverse elementen!
 


NIEUWE LIJN THORENS !!
Thorens wil meer kwaliteit en uitstraling bieden en dat zie je terug in de nieuwe lijn van platenspelers


AUDIOLAB STREAMP
Streaming Amp met mooie phonotrap en DAC


We hebben ook een mooie combi aanbieding met clearaudio!
LEAK LEEFT WEER !
Prachtige streaming versterker en optionele cd speler !


GRATIS VERZENDEN > 60 EURO

 
WE PLAATSEN WEER VEEL MOOIE KLASSIEKERS.

GA OP ZOEK ! Ze zijn er zo weer af ..
  
  

GRADO WIRELESS KOPTELEFOON NIEUW HIFISTEREO IN HET NRC!!


MULTIROOM STREAMING 
verbind je (vintage) versterker of koop onze 80W Wifi class D versterker of actieve luidsprekers voor een van de kamers in je huis en beheer alles vanaf je mobiel of met Airplay. Klik hier voor onze oplossingen.


HIFSTEREO OOK OP INSTAGRAM!
Volg ons op instagram en blijf op de hoogte van de nieuwste aanwinsten of unieke producten die we ter reparatie aangeboden krijgen !

headshell express 
wij stellen m voor je af !

VERNIEUWD!
 
 

Hi-Five cadeaubon 
nu met code !

Geef iemand een waardebon
om hier iets te bestellen ...
 ... of te laten opknappen of 
een servicebeurt te geven

Eerder nieuws:

Nos vintage elementen toegevoegd

Beurtje - doe het zelf !   Of niet....
Zie ook onze checklist

Klik hier voor het nieuwsarchief.Hi-Five cadeaubon 
Geef iemand een tegoed om hier iets te bestellen of te laten opknappen

Of je kunt jezelf iets cadeau doen.

Wist u dat :
- De zoekfunctie bij alles helpt ?
- U de foto's 2x kunt uitvergroten ?
- De webshop dagelijks uitbreidt ?
- Wij ook moderne audio repareren ?
- Wij draaitafels servicen ?

wij accepteren ook  Betalingen


Veel gestelde vragen: 

Kopen op marktplaats

Over HifiStereo.nl, de webshop

Heeft u mijn snaar ?

Welke draaitafel?, welk element?

Over naalden, elementen etc..

Over draaitafel problemen

Over hifi apparatuur

Alles voor de man cave

Over akoestiek


Referenties:

Laat een referentie achter

Lees referenties


Relatie service:

Waar koop je Vinyl ?

Andere vintage links

Links / leuke weetjes

Show me yours !Voorwaarden:

Algemene verkoopvoorwaarden

Privacy beleid