Klantenservice     Inloggen     0 producten in uw winkelwagen    
 Bedrag: € 0,00
 Producten:  stuks

productenDocumenten
Scan deze QR code en stuur
ons een Whatsapp

QR- code voor uw adresboek:
  

Kopen op Marktplaats en andere sites

Is tweedehands kopen wel goedkoper ?
Net als bij een auto, is bij een tweedehands audio product 'de kop eraf'. Het is goedkoper maar bedenk ook dat er bijvoorbeeld geen of minder garantie op zit. Vraag je ook af waarom iemand iets weg doet. Zijn er verborgen gebreken ? Je kunt best geluk hebben, er zijn immers veel betrouwbare mensen die een andere iets gunnen. Maar er zijn ook louche handelaren, oplichters of mensen die hun ellende willen doorschuiven. Wees paraat en zoals MP zegt: Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook meestal zo.

Tweedehands is een gok. HifiStereo.nl helpt u om van Marktplaats en andere sites een betrouwbaar platform te maken voor tweedehands en vintage audio. WIj beoordelen en servicen apparatuur. Tel deze kosten bij de aankoop / verkoop op. Zo kunt u met de (ver)koper een overeenkomst aangaan dat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. 

Hoe zou dat in zijn werk kunnen gaan ?. 
Oude apparatuur is eigenlijk niets meer waard. Kost iets 10 euro, dan kun je de gok wel nemen. Maar als het om 'vintage' apparatuur gaat waarvan de verkoper vindt dat dit een hoge waarde heeft, dan is het belangrijk dat dit kan worden gestaafd. Apparatuur die helemaal goed werkt heeft een hogere waarde dan iets dat nog moet worden gerestaureerd. Door ons een servicebeurt te laten doen, kunt u als koper deze waarde achterhalen en weet u dat u veel plezier gaat krijgen van het product. Als richtprijs kunt u denken aan 50 euro. U zou de kosten kunnen delen. Als verkoper kunt u de apparatuur ook eerst bij ons brengen. U kunt dan aantonen dat de apparatuur goed is en een hogere prijs vragen omdat we ook garantie geven.  

Wat is "Vintage audio" en is het betrouwbaar ?. 
Antwoord: De term "Vintage", is zoiets als "belegen" bij kaas. Het is niet echt nieuw maar ook niet "Antiek". In de regel praat je over iets dat 40 jaar oud is of meer. Als je het direct van een particulier of handelaar koopt, dan is het meestal niet betrouwbaar. Dan moet het eerst een 'grote beurt' ondergaan. Zoiets als een auto die 40 jaar in een schuur heeft gestaan. Kan nog heel mooi en goed zijn maar niet gaan rijden voordat ie in de garage is nagekeken ! Bedenk dat mensen vaak iets wegdoen als ze vermoeden dat er kosten op komst zijn. Ga er altijd van uit dat wat u koopt eerst door ons moet worden nagekeken en mogelijk verbeterd. Geen probleem natuurlijk. Maar denk niet dat u er bent met de prijs die u op Marktplaats betaalt.

Ik zie ook apparatuur van 10 jaar oud die "Vintage" is. 
Antwoord: Omdat de term "Vintage" vaak wordt gebruikt om verzamelaars waarde aan te geven, proberen verkopers wel eens om een tweedehands modern product op die manier meer waarde te geven. Er zijn ook jongere producten die 'gezocht' zijn, maar dat zijn meestal heel unieke producten die vroeger heel duur waren en waar er maar weinig van gemaakt zijn. Bij twijfel niet doen.

Het ziet er mooi uit, dan is het vast goed. 
Veel mensen kopen 'vintage' producten voor het uiterlijk. Daarom zijn deze producten vaak een prooi voor handelaren. Opkopen, beetje poetsen en weer verkopen. Het zegt niets over de technsche staat. Pas op ! Apparatuur die zo oud is, is vaak al open geweest en door onkundige mensen behandeld. Kijk naar de schroefjes. Ontbreken ze ? Zijn ze beschadigd ? En laat apparatuur uitvoerig demonstreren. Vraag om garantie en een factuur als u het idee heeft met een handelaar van doen te hebben (meerdere advertenties, staat vaker op MP etc..).

Als ik een (defect) apparaat koop, zijn de onderdelen dan nog te krijgen ?
Voor electronica geldt dat (vervangende) onderdelen in veel gevallen nog te krijgen zijn. Maar er zijn uitzonderingen. Sommige "Fet's" en "IC's" zijn steeds moeilijker of zelfs niet meer te krijgen. Je ziet dan ook apparatuur regelmatig opnieuw als 'defect' worden aangeboden omdat een koper denkt goedkoop uit te zijn en als blijkt dat onderdelen er niet meer zijn, wordt het apparaat weer aan de volgende verkocht. U bent gewaarschuwd ! Goedkoop is vaak duurkoop.

Kan ik gerust een platenspeler / draaitafel op marktplaats kopen ?
In feite kan er veel mis zijn met een platenspeler. Ook al lijkt deze het te doen. Automatische platenspelers zijn meestal versleten en hebben een revisie nodig. Als dat niet aantoonbaar is gedaan, houdt dan rekening met deze kosten. Iedere tweedehands draaitafel moet u voorzien van een servicebeurt. Ook als deze lijkt te werken, kan het zijn dat er schade optreedt bij gebruik aan het lager, de arm of de naald. Voorkomen is beter dan genezen en na een beurt klinkt ie ook nog eens beter. Dus kopen kan, maar reken erop dat u nog een servicebeurt moet laten doen. En dat de naald / het element en eventueel een snaar het beste vervangen kunnen worden.

Is een cd speler makkelijk te repareren ?
Als u een mooie cd speler koopt, die overslaat of lees problemen heeft, dan kan een servicebeurt dat verhelpen. Houd er rekening mee dat het ook kan zijn dat de laser 'op' is en dat deze niet meer leverbaar is. Cd spelers zijn dus riskant. Spreek met de verkoper eventueel af dat u na een (door u betaalde) servicebeurt definitief besluit tot de koop. Beide partijen weten dan waar ze aan toe zijn.

Is een tweedehands cassettedeck of bandrecorder betrouwbaar ?
Dit zijn producten die voor een groot gedeelte mechanisch zijn. Daarnaast zit er ook nog electronica in. Wij raden het af om deze producten 'zo maar' te kopen als het voor hoge bedragen is. Het moet aantoonbaar  door een professional geserviced zijn of u moet er rekening mee houden dat deze kosten er nog aankomen. En als er onderdelen versleten zijn, dan kunnen de kosten hoog zijn. Weet wat u doet. Koop deze producten bij gespecialiseerde winkels. 

Kan ik alvast iets doen om service kosten te besparen ?
Een leek maakt meer kapot dan ons lief is. Wij zien dagelijks mooie apparatuur langskomen, waaraan 'geprutst' is. Soms onherstelbaar. En dat is jammer. Probeer niet zelf te dokteren. Het is kostenverhogend en ook nog gevaarlijk. Wilt u kosten besparen, dan kunt het beste iets kopen dat gegarandeerd goed is. Dus iets dat nieuw is met fabrieksgarantie of gerestaureerde 'vintage' audio van een betrouwbare leverancier. 

Wilt u dat ik op Marktplaats koop ?
Sommige mensen houden van een gokje. Meestal is dat ingegeven door een verkeerde (nederlandse ?) zuinigheid. Dat betekent vaak achteraf hogere kosten en teleurstelling. Heeft u echter de instelling dat kwaliteit ook een prijskaartje heeft, dan kunt op Marktplaats best iets kopen en dan de apparatuur bij ons een servicebeurt laten geven. Onderhandel goed en laat u niet vertellen dat een particulier of handelaar dat wel heeft gedaan. Geen bon, geen bewijs ! Dan heeft u een goede koop. Of koop bij ons. Dan zitten deze kosten reeds verwerkt in de prijs. 

Veel plezier op marktplaats !

  

Informatie & Nieuws

1e keer hier ? Lees dit !

 FOR CUSTOMERS ABROAD 
Like us on Facebook  !
Creditcard and   Accepted

REFERENTIES:
Achterlaten / Lezen

RECENT NIEUWS
 
Marantz set

Wegens enorm aanbod van reparaties kan het zijn dat het wat langer duurt wat wij en u zouden wensen. Graag uw begrip hiervoor.

 

Audio Reparatie Site

Oprichter neemt afscheid - lees hier de afscheidsmail en reacties

AANBIEDINGEN
Wisselende acties, KLIK HIER

ZIe wat het MEEST VERKOCHT is


CLEARAUDIO nu modulair
Kies uit 4 kleuren, 4 armen en diverse elementen!
 


NIEUWE LIJN THORENS !!
Thorens wil meer kwaliteit en uitstraling bieden en dat zie je terug in de nieuwe lijn van platenspelers


AUDIOLAB STREAMP
Streaming Amp met mooie phonotrap en DAC


We hebben ook een mooie combi aanbieding met clearaudio!
LEAK LEEFT WEER !
Prachtige streaming versterker en optionele cd speler !


GRATIS VERZENDEN > 60 EURO

 
WE PLAATSEN WEER VEEL MOOIE KLASSIEKERS.

GA OP ZOEK ! Ze zijn er zo weer af ..
  
  

GRADO WIRELESS KOPTELEFOON NIEUW HIFISTEREO IN HET NRC!!


MULTIROOM STREAMING 
verbind je (vintage) versterker of koop onze 80W Wifi class D versterker of actieve luidsprekers voor een van de kamers in je huis en beheer alles vanaf je mobiel of met Airplay. Klik hier voor onze oplossingen.


HIFSTEREO OOK OP INSTAGRAM!
Volg ons op instagram en blijf op de hoogte van de nieuwste aanwinsten of unieke producten die we ter reparatie aangeboden krijgen !

headshell express 
wij stellen m voor je af !

VERNIEUWD!
 
 

Hi-Five cadeaubon 
nu met code !

Geef iemand een waardebon
om hier iets te bestellen ...
 ... of te laten opknappen of 
een servicebeurt te geven

Eerder nieuws:

Nos vintage elementen toegevoegd

Beurtje - doe het zelf !   Of niet....
Zie ook onze checklist

Klik hier voor het nieuwsarchief.Hi-Five cadeaubon 
Geef iemand een tegoed om hier iets te bestellen of te laten opknappen

Of je kunt jezelf iets cadeau doen.

Wist u dat :
- De zoekfunctie bij alles helpt ?
- U de foto's 2x kunt uitvergroten ?
- De webshop dagelijks uitbreidt ?
- Wij ook moderne audio repareren ?
- Wij draaitafels servicen ?

wij accepteren ook  Betalingen


Veel gestelde vragen: 

Kopen op marktplaats

Over HifiStereo.nl, de webshop

Heeft u mijn snaar ?

Welke draaitafel?, welk element?

Over naalden, elementen etc..

Over draaitafel problemen

Over hifi apparatuur

Alles voor de man cave

Over akoestiek


Referenties:

Laat een referentie achter

Lees referenties


Relatie service:

Waar koop je Vinyl ?

Andere vintage links

Links / leuke weetjes

Show me yours !Voorwaarden:

Algemene verkoopvoorwaarden

Privacy beleid